Helyszínek :
1.Csíkmadaras, Zsigmond Malom Fogadó volt a bázisunk, onnan mentünk jobbra-balra. Csodálatosan családias helyszíne volt az ottlétünknek.
(a bázisunk)
![DSC_2670.jpg](/sites/default/files/u117/DSC_2670.jpg)
2. Egy éjszakát Szádakúton is töltöttünk egy kis faházban, itt láttam életemben először viperát is, szerencsére már csak vasvillán, az ünnepélyes lefejezése előtt.
![DSC_2762.jpg](/sites/default/files/u117/DSC_2762.jpg)
3. Egy másik éjszakát pedig Leventéék esztenáján sátraztunk. Egyértelműen ez feltette az i-re a pontot.
![DSC_3336.jpg](/sites/default/files/u117/DSC_3336.jpg)
Állatok és munkák
-
eszterunga hajtás, az egyik kedvenc foglalatosságom volt az esztenán.meditatív, vezetői készségeket is simán fejleszti. és a kedvenc székely viccemre emlékeztet, ami úgy szól, hogy a székely gazda találkozik a hegyen a pásztorral, aki a botján támaszkodik.Erre a gazda megkérdezi: "Mi van pásztor, állsz és gondolkozol?" Erre a pásztor azt feleli: "Nem, csak állok."
![DSC_3484.jpg](/sites/default/files/u117/DSC_3484.jpg)
-
birka pedikűr és a birkák „bégyógyszerezése” volt talán a legviccesebb munkakörünk
![DSC_2588.jpg](/sites/default/files/u117/DSC_2588.jpg)
![DSC_3440.jpg](/sites/default/files/u117/DSC_3440.jpg)
-
kenyérdagasztás /2956ish/
-
lovas próbák, azaz az istálló"kiszarozása" és almozása, etetés zabbal illetve szénával, esetileg friss fűvel vagy dinnyehéjjal, itatása, karámba ki- és bévitele, szekérhajtás, kétszer Oltban fürösztés és az utolsó napon lovaglás (lépésben és ügetésben)
![1.¤ a nap egyik fÅhÅse betyár, a fél lipicai óriás ló, aki amúgy nem Ãgy néz ki.jpg](/sites/default/files/u117/1.%C2%A4%20a%20nap%20egyik%20f%C5%91h%C5%91se%20bety%C3%A1r%2C%20a%20f%C3%A9l%20lipicai%20%C3%B3ri%C3%A1s%20l%C3%B3%2C%20aki%20am%C3%BAgy%20nem%20%C3%ADgy%20n%C3%A9z%20ki.jpg)
és csináltunk még sok minden mást, amit azonban nem tudok fényképpel bizonyítani és így talán az olvasónak sem olyan érdekfeszítő.
Csiki gasztroságok
-
sajt- és ordakészítés az esztenán, olyan melléktermékekkel, amiért itthon simán ölnének
![DSC_3247.jpg](/sites/default/files/u117/DSC_3247.jpg)
-
ez az a pityókás kenyér, aminek a dagasztási folyamatában aktívan részt vállalhattunk. nem csak a kinézete volt jó
-
kászu, puliszka, mics, és a többiek, majd folyt. köv.
![DSC_2796.jpg](/sites/default/files/u117/DSC_2796.jpg)
Együttműködő munkatársak, avagy akik nélkül ez a program nem jöhetett volna létre:
legkedvesebb gazdánk, Levente, és Tímea, a legjobb háziasszony, no és persze Betyár, az elmaradhatatlan
![DSC_3656.jpg](/sites/default/files/u117/DSC_3656.jpg)
Veres és Szabi, akikkel együtt takartuk a rendet Jenővel Levente édesapjával és Gyuri Bával egyetemben
![DSC_2835.jpg](/sites/default/files/u117/DSC_2835.jpg)
![DSC_2839.jpg](/sites/default/files/u117/DSC_2839.jpg)
az esztenán a pásztorok , Viorel (zseniális név) a többiek tanítottak bennünket fejni, nekik hajtottuk az eszterungát, és ők védtek meg a pásztorkutyáktól. a feleség sajnos lemaradt a képről, pedig ő is nagyon fontos szerepet játszott az ott létünk alatt, neki köszönhetünk egy isteni, zsendicés, zsöntuitos, ordás, fullos csorbalevest.
![DSC_3481.jpg](/sites/default/files/u117/DSC_3481.jpg)
és köszönet a többi gazdának, Ildikónak, a gyerekeknek, Arinak, Erzsikének, Gizinek, Idának, a rendtakaró brigádnak is, hogy elviselték az esetleges esetlenségeinket:)