Borjúcipelés, kolbásztöltés, rengeteg trágyalapátolás az év legforróbb hetében: öt felejthetetlen és pompás nap krónikája Gazdóf Kati tiszalúci tanyájáról.
Elöljáróban csak annyit: a több száz állat és legyek milliói társaságában eltöltött, egyébként ragyogó hét során az íróasztalhoz szokott médiamunkás tisztességesen elfáradt a gazdálkodásban. Gyakorlatilag mindenbe belekóstolt: dolgozott vágóhídon, őrzött marhákat, kolbászt készített,
és istálló takarítás után még egy bocit is cipelt ölben. Bár legkeményebben az utolsó két nap viselte meg, amikor is már gyakorlatilag minden munkát kipróbált már egyszer. Munkáinak gyümölcsét egyrészt a gazdaság kamatoztatja – leszámítva az istállósöprés közben eltört seprűnyelet, amiért és még egyszer bocsánat - másrészt pedig az alábbi linkeken olvashatók.
A szívélyes és kedves vendéglátásért, a kellemes társaságér pedig még egyszer hálás köszönet a házigazdáknak.
Gumicsizma és szalmakalap
Öt napra vidékre költözik a Heti Válasz.
A gazdálkodás árnyékos és napos oldala
A vágóhíd nem lányregény. A gulya terelése sem az.
Miből él a gazda?
Támogatások, pályázatok útvesztői, s éles kések között telt a második nap, amikor az is kiderült, mi marad az itt termelt javakból a hazai tányérokon.
Félelem és reszketés a marhaistállóban
Folytatódnak a Heti Válasz vidéki kalandjai. Most az istállóban.
Maxi riszpekt a gazdálkodóknak
Remélik, hogy a tábla közepe majd jobb termést vagy termésátlagot ad.