Gyorsan indult a reggel ma is. Már-már rutin szerűnek éreztem ahogy indult a nap.
Fejés után a juhászok kihajtottak, és Levente nekiállt elkészíteni a sajtot, majd az ordát. A folyamatot végig figyeltem, ahol tudtam segítettem, de ez olyan egy emberes dolog.
Majd el jött az a nap mikor a kosarat meg kell fordítani. Ha az eddigiekben emlegetett kosár valaki ek nem lenne tiszta, nem arra gondolok itt aiminek fülevan és jól meg tudjuk pakolni. Ez a kosár az a hely ahova éjszakára a juhokat becsukják, megőrzés céljából. Fordítani pedig azért kell, hogy ne tapossák ki az éjszakai toporgással a juhok, 4-5 naponként megismétlik ezt a rituálét.
Szoktam én otthon is dolgozni, de ez a kosár fordítás a tűző napon a hegyoldalban, logisztikai elemekkel megtűzdelve, szép és fárasztó munka.
Dolgunk jólvégeztével (1-2 óra) kezdtünk neki a készülődésnek, vendégek jöttek este felé és fínomságos kecskepörkölt készült. A vedégek elkezdtek szépen sorjában megérkezni, lassan hangosodott ki a hegyoldal a majorháznál és kezdetétt vette a mulatozás.