Indulás előtt

Nyomtatóbarát változat

Kedves Olvasó!

 

Holnap megkezdődnek vidéki kalandjaim. Bár magamat is vidékinek vallom, ebben a létformában csak most válok bennfentessé.

Tanyára utazom ugyan is, egész pontosan Nemesrádóra.

(Most kattints a "tovább"-ra. (jobb sarok))

A vendéglátóim (munkáltatóim :D) Zsebők Tamás és Zsebőkné Lovász Anita lesznek.

Aki nem tudja pontosan miről is van itt szó, ez egy még áprilisban meghirdetett lehetőség városi vagányoknak, hogy belelássanak a mezőgazdaság egy-egy szegletébe. Számomra ez egy vegyszermentes kertészet és állatartó gazdaság lesz. Aki ismer tudja hátsó szándékom, hogy minél több állatot simíthassak. Na de a munkától sem riadok vissza, voltak már szárnypróbálgatásaim a paradicsomkaccsolással, krumpli és facsemete ültetéssel...és még sorolhatnám. Készült egy kompromittáló videó is, ahol a rotációs kapával ismerkedtem egész közelről, talán majd közszemlére bocsájtom.

 

Van két kecském is. Mogyi és Bogyi. Ők jelenleg "bértartásban" vannak, Esztárban tengetik napjaikat számos birka és egy kismama állapotú szamár társaságában. Ő a Manci és heteken belül már két Manci elsz. Vagy Marci.

 

És ilyen állapotban érkeztek:

 

Hétköznap Pest városában lézengek hol egyetem, hol munka között, hétvégente azonban hazalátogatok családomhoz, ahol pedig egyéb állatkáim várnak.

 

Tepsi a törpenyúl, akinek egy egész kert a birodalma. Nappal a szabad levegőt részesíti előnyben, éjjel pedig a pince klímáját.

Az ölemben hesszelő jószág pedig Prücsök, a veterán macskánk.

 

Van még két kellemetlen modorú és torkos tengerimalacunk is, akik a nyarakat szintén vidéken töltik a szabad levegőn, egyébként pedig emelik pesti lakásunk fényét.

Íme Hógolyó is Piki:

Rólam annyit, hogy 23 éves vagyok, terméktervező mérnökként végeztem a BME-n, tanulmányaim jelenleg is folynak, egy magyar cégnél dolgozom ezen kívül. Hobbim a futás, olvasás, állatkázás, meg mindenféle új dolog kipróbálása. Azért jelentkeztem a programba, mert majd én is szeretnék kertészkedni, háztájibb jószágokat tartani, szóval, mint ipari kém érkezem holnap Nemesrádóra.

Nem kapok ezért egyéb juttatást, koszt és kvártélyért fogok bedolgozni, de szerintem a kaland majd minden fáradságos munkaóráért kárpótol! :)

 

Amint tudok beszámolok, igyekszem sok fotót készíteni, és nem csak állatokról.