Felkészítő nap (2014.06.06.)

Nyomtatóbarát változat

Kecskeméti lévén, Gálos Annával könnyű dolgunk volt eltalálni a Hegedűs Tanyára. Szinte elsőként érkeztünk, bőven volt időnk szétnézni, az állatokat megsimogatni. Kicsit izgultunk is, milyen lesz a csapat, hányan gyűlünk össze?

Mikor mindenki megérkezett, négy csoportra osztottak bennünket, felváltva próbáltuk ki az ízelítőül elénk rakott munkát. Volt takarmányosztás, trágyázás, traktorvezetés, szemestakarmány zsákolás.

Kellemes társaság gyűlt össze, mindenki lelkes volt, a magunk módján igyekeztünk ellátni a feladatainkat. Sőt, ajándékul lovaskocsikázhattunk is.

Délben -a kiadós jelzővel még keveset is mondok- ebédet kaptunk. Telt hassal balesetvédelmi előadást hallgattunk, a hazaindulás előtt repetázva ki-kipróbálhattuk a traktorokat és a homlokrakodót.

Annával valamivel később mentünk haza, adtunk enni, inni a baromfiknak, borjakat simogattunk és itattunk, az állatgondozókkal beszélgettünk.

Június elején rendesen felforgattuk a tanya békés mindennapjait. Ellenben aranyos közösség ismerkedhetett meg, sajnálkozásunkra csak egy alkalommal.